6 Mayıs 2007 Pazar

..:Derbide 59. Randevu:..


Turkcell Süper Ligi'nin 32. haftasında, Fenerbahçe'nin cezası nedeni ile İzmir Atatürk Stadyumunda oynanacak olan, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasıyla, taraflar 95. kez karşı karşıya gelecek.
1974 yılında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda oynanan ve 0-0 berabere biten eski adı ile Federasyon Kupası yeni adı ile Fortis Türkiye Kupası olan turnuvada karşılaşan Fenerbahçe ile Trabzonspor bugüne kadar 94 müsabakada karşı karşıya geldiler. 65 lig, 8 Federasyon Kupası, 2 Türkiye Kupası, 4'er Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Başbakanlık Kupası, 2 TSYD Kupası ile 9 özel maçta mücadele ettiler. Bu karşılaşmaların 35'ini Fenerbahçe kazanırken, Trabzonspor 34 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Taraftar arasında 25 maçta ise eşitli bozulmadı. Sarı-lacivertli takım attığı 112 gole karşılık, bordo-mavili takımdan 110 gol yedi.
LİGDE, FENERBAHÇE ÜSTÜN
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan lig maçlarında ise yine lider Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 65 lig maçında Fenerbahçe'nin 25, Trabzonspor'un ise 20 galibiyeti bulunuyor. 20 karşılaşmada ise taraflar bir birbirlerine üstünlük kuramadı. Sarı-lacivertli takımın attığı 83 gole karşılık, Trabzonspor buna 72 golle cevap verdi. 8 Aralık 2001 tarihinde kendi sahasında Fenerbahçeyi 2-1 mağlup eden Trabzonspor, o tarihten beri Sarı-lacivertli takımı hem kendi sahasında hem de deplasmanda oynadığı maçlarda yenemiyor.
Bordo-mavililerin yarınki karşılaşmaya Tolga, Ferhat, Erdinç, Çağdaş, Celaleddin, Hüseyin, Ayman, Gökdeniz, Ceyhun, Umut ve Yattara ilk 11 ile sahaya çıkması bekleniyor. Sakatlıkları bulunan Risp, Musa, Milan Stepanov, Jefferson ve Ufukhan ise bu maçta forma giyemeyecekler.Kaynak: İHA

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger

Tv izleyin

Bölgelere Göre Saatler